Vrh

Tribine

Filtering by: Tribine
SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U BEOGRADU
Sep
19
12:00 PM12:00

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U BEOGRADU

69793686_115159196527221_753800196768399360_n.jpg

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji, koji je na snazi od 1. septembra 2019. godine, pojednostavljuje i sistematizuje zaposlenje u Sloveniji, nudeći radnicima iz Srbije niz pogodnosti. Kako bi upoznao građane sa novim mogućnostima, neophodnim procedurama i otvorenim pozicijama Zavod Republike Slovenije za zapošljavanje organizovaće u četvrtak 19. septembra 2019. godine Sajam zapošljavanja, na kome će se predstaviti brojne slovenačke kompanije.

Pozivamo vas da nam se 19. septembra od 12 do 20 časova pridružite u Sava centu, Milentija Popovića 9, saznate sve korisne informacije i aplicirate za neko od otvorenih radnih mesta.

Pretvorite reči u delo!

Vidimo se!

View Event →
SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U NIŠU
Sep
26
12:00 PM12:00

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U NIŠU

Capture.JPG

Sajam zapošljavanja, tokom koga će slovenačke kompanije predstaviti svoje delatnosti i otvorene pozicije za radnike iz Srbije biće organizovan 26. septembra u Sportskom centru Čair, 9. brigade 10, u Nišu. Pridružite nam se između 12 i 20 časova i iskoristite priliku da od predstavnika Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje saznate da li ispunjavate kriterijume za rad u Sloveniji i aplicirajte za neku od dostupnih radnih pozicija.

Pretvorite reči u delo!

Vidimo se!

View Event →

JANI VIRK I VLADO ŽABOT NA 8. BEOGRADSKOM FESTIVALU EVROPSKE KNJIŽEVNOSTI
Jun
25
to Jun 28

JANI VIRK I VLADO ŽABOT NA 8. BEOGRADSKOM FESTIVALU EVROPSKE KNJIŽEVNOSTI

8.-Beogradski-festival-evropske-knjizevnosti_logo.jpg

Na osmom BFEK-u gostuje i Literatur Cafe Gete instituta u Beogradu, a povodom 15 godina Foruma slovenskih kultura, posebno će biti predstavljena edicija 100 slovenskih romana, o kojoj će govoriti pisci Jani Virk i Vlado Žabot, te urednik Gojko Božović.

Pod motom “Najbolje od svega. Najbolje za sve”, BFEK je zamišljen kao otvoreni i multimedijalni događaj u kome se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom, do izložbi, retrospektiva savremenih igranih ili dokumentarnih filmova poteklih iz književnosti, kao i video prezentacija i drugih događaja.

Program 2019.

 

Utorak 25. jun

19:00 Otvaranje Festivala i otvaranje Izložbe crteža i karikatura Predraga Koraksića Corax-a: Čarls Simić – jedini pozitivni Corax-ov junak

20:00 Na sceni: Ilija Trojanov

21:00 Književnost na filmu: Andreas Goldstejn Adam i Evelin (prema istoimenom romanu Inga Šulcea)

 

Sreda 26. jun

19:00 PanelDa li je kritika moguća u doba populizma i spektakla?

Ana Martinoli, Mihajlo Pantić, Boban Stojanović; moderatorka: Marija Nenezić

20:00 Na sceni: Darko Tuševljaković

21:00 Književnost na filmu: David i Stefan Foenkinos Ljubomora(prema scenariju Davida Foenkinosa)

 

Četvrtak 27. jun

19:00 Na sceni: Jani Virk

20:00 Na sceni: Eugen Šuljgin

21:00 Književnost na filmu: Mario Martone Leopardi (film zasnovan na životu velikog italijanskog pesnika)

 

Petak 28. jun

19:00 Na sceni: Vlado Žabot

20:00 Na sceni: Ljubomir Simović

21:00 Književnost na filmu: Mateja Rackov Intimno o književnosti (po scenariju Vuka Ršumovića)

 

Najbolje od svega. Najbolje za sve.

View Event →
MASTERKLAS ŽELIMIRA ŽILNIKA U DKSG
Jun
22
11:00 AM11:00

MASTERKLAS ŽELIMIRA ŽILNIKA U DKSG

22. 6. 2019.| Akademski filmski centar

Subota, 22. jun, 11.00, Studio 28

MASTERKLAS:

ŽELIMIR ŽILNIK

1129687.jpeg

 

Za polaznike radionica, ali i za sve zainteresovane, autor Želimir Žilnik govoriće o svom radu na polju filmske umetnosti, načinu odabira teme i metodološkim pristupima, filmskoj režiji, savremenim tendencijama u svetskoj kinematografiji i praktičnim radovima polaznika sa radionica AFC-a. Uz razgovor, biće prikazan i film Najlepša zemlja na svetu (2018), o grupi mladih migranata u Beču, koji se probijaju kroz administrativne lavirinte provera i sticanja statusa i boravka.

View Event →
PREDSTAVLJANJE ROMANA »INTIMNO« GABRIELE BABNIK U GALERIJI »POLET«
Jun
11
7:00 PM19:00

PREDSTAVLJANJE ROMANA »INTIMNO« GABRIELE BABNIK U GALERIJI »POLET«

Vabljeni na predstavitev novega knjižnega prevoda Jelene Budimirović

 

V torek, 11. junija ob 19. uri, v Galeriji Polet, Cetinjska 15, bo predstavljen srbski prevod romana Gabriele Babik, Intimno. Založnik Clio ob tej priložnosti organizira literarni večer, v katerem sodelujejo avtorica Gabrijela Babnik, prevajalka Jelena Budimirović, pisateljjica Ljubica Arsić in založnik, Zoran Hamović.

graficni-prikaz-povezovanja-strateskih-usmeritev-cf06cc09ea.jpg

Umetnička galerija Polet i Izdavačka kuća CLIO

pozivaju vas na predstavljanje romana

 

*

Gabriela Babnik

INTIMNO

 

učestvuju

Ljubica Arsić

Jelena Budimirović

Zoran Hamović

i

autorka

 

*

utorak, 11. jun, 19 sati

Cetinjska 15,  Beograd

 

Za dodatne informacije možete se obratiti na

(011) 3035 696 i 262 4344, ili na info@clio.rsunnamed.jpg
 


Gabriela Babnik
 (1979) slovenačka spisateljica, književna kritičarka i prevoditeljica. Četvrta po redu knjiga Intimno (2016), kojom autorka nastavlja da se bavi tematikom započetom svojim prvim romanom Koža od pamuka / Koža iz bombaža (2007), vezana je za Afriku.  

    Babnikova je studirala komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, gde je i magistrirala iz nigerijskog modernog romana, a prevela je i nekoliko romana nigerijske spisateljice Čimamande Ngozi Adiči na slovenački jezik. Tri romana Gabriele Babnik razmatraju afričke teme, odnosno prilike u Burkini Faso. Roman U visokoj travi / V visoki travi (2009) u celosti je napisan u Burkini Faso, a govori o Sloveniji.  

    Za roman Sušno doba / Sušna doba (2013) Gabriela Babnik je dobila Evropsku nagradu za književnost. Roman je izazvao izuzetnu pažnju i preveden je na 15 jezika.

unnamed (1).jpg
 


Intimno

Prevod sa slovenačkog Jelena Budmirović

 

    Roman Intimno je triptih, čine ga tri samostalne celine koje su, kako se na kraju romana ispostavlja, međusobno povezane.

    Čitalac prati ljubavnu priču Slovenke Janine i uglednog afričkog kolumniste Fadula,

Iako je gotovo jednoglasno prihvaćen kao delo koje se bavi pitanjima migranata i migrantskom politikom, roman Intimno je mnogo više od toga. Međuljudski odnosi u njemu mnogo su dublje analizirani, a odnos prema došljacima tamnije puti samo je prvi sloj složenog procesa između aktera života u mikro i makro prostoru i njegov formalni okvir.

    Zbog upečatljivih sekvenci ljubavnog čina i fizičke intimnosti Gabriela Babnik je često predstavljena kao erotska spisateljica. Glavni junaci romana su telesni, erotika je veoma naglašena, čime junaci romana postaju životniji i po tome se Intimno, između ostalog, veoma ističe od većine slovenačkih romana

    Reč intimnost, kaže Babnikova, ima višestruko značenje, može da predstavlja ranjivost, bliskost, telesnost...View Event →
 ANJA GOLOB NA FESTIVALU »KROKODIL«
Jun
8
2:00 PM14:00

ANJA GOLOB NA FESTIVALU »KROKODIL«

Posebna draž ovogodišnjeg izdanja festivala jeste prezentacija velike antologije evropske poezije nedavno objavljene u Nemačkoj pod nazivom “Grand Tour – ” koju su uredili Jan Vagner i Federiko Italijano. Tokom dva dana festivala, njih dvojica će predstaviti selekciju nekih od najistaknutijih evropskih pesnika i pesnikinja među kojima su Marija Barnas iz Holandije i Gabor Šajn iz Mađarske, zatim naša poznata pesnikinja Ana Ristović i Anja Golob iz Slovenije.

O ulozi i novom značaju poezije u doba osipanja postojećih vrednosti i slabljenja svih čvrstih oslonaca govoriće u subotu 8. juna od 14 sati u CZKD-u neka od najpoznatijih pesničkih imena savremene Evrope među kojima su Marija Barnas iz Holandije i Gabor Šajn iz Mađarske, naša poznata pesnikinja Ana Ristović i Anja Golob iz Slovenije. Antologija obuhvata svih pedeset zemalja Evrope s izuzetkom Vatikana.

Više o festivalu možete pogledati na ovom linku.

View Event →
PREZENTACIJA "LJUBLJANA - ZELENA PRESTONICA EVROPE" TJAŠE FICKO ZAMENICE GRADONAČELNIKA LJUBLJANE NA MEUNARODNOJ "SHIFT" KONFERENCIJI U OKVIRU OVOGODIŠNJEG MIKSER FESTIVALA
May
25
2:00 PM14:00

PREZENTACIJA "LJUBLJANA - ZELENA PRESTONICA EVROPE" TJAŠE FICKO ZAMENICE GRADONAČELNIKA LJUBLJANE NA MEUNARODNOJ "SHIFT" KONFERENCIJI U OKVIRU OVOGODIŠNJEG MIKSER FESTIVALA

U subotu 25.5. sa početkom u 14 časova u okviru Međunarodne “SHIFT” konferencije, Tjaša Ficko, zamenica gradonačelnika Ljubljane održaće prezentaciju “Ljubljana - zelena prestonica Evrope”. Konferencija će se održati u Muzeju nauke i tehnike u Dobračinoj 51 u Beogradu.

Više o konferenciji i festivalu možete pogledati na sledećem linku:

https://mikser.rs/program-shift-konferencije/

View Event →
PREZENTACIJA VIDEO RADOVA ALEKSANDRE SAŠKE GRUDEN U KULTURNOJ STANICI "SVILARA"
May
24
7:00 PM19:00

PREZENTACIJA VIDEO RADOVA ALEKSANDRE SAŠKE GRUDEN U KULTURNOJ STANICI "SVILARA"

U saradnji sa Društvom likovnih umetnika iz Ljubljane (DLUL) i Fondacijom 2021, SULUV je 1. maja ugostio umetnicu Aleksandru Sašku Gruden koja će u okviru Programa razmene i boravka SULUV (Artist-in-residence) programa boraviti u Novom Sadu mesec dana. Gostovanje je deo pripremnih dešavanja u okviru projekta Art Body Art koji će biti realizovan 2021. god. u okviru programa grada Novog Sada – Evropske prestonice kulture.

24. maja 2019. u 19 časova, u Kulturnoj stanici „Svilara“, u sali na spratu, autorka će govoriti i prezentovati svoje video radove, kao i dokumentarni materijal o performansima.

27. maja 2019. u 20 časova, u Galeriji SULUV izvešće performans i biće otvorena izložba radova nastalih tokom njenog boravka.

 

Aleksandra Saška Gruden: „Podoba onkraj nje“ / „Slika izvan nje“: Tokom rezidencijalnog boravka U Novom Sadu, kroz kontakt sa lokalnim okruženjem, pažnju ću prvenstveno usmeriti na položaj moderne žene u društvenoj zajednici. Želela bih da se upoznam sa njenim istorijskim i socijalnim porijeklom, kroz koji bih ispitala poluge i mehanizme vrednosti i identiteta savremene žene, pribegavajući različitim pristupima istraživanja i dokumentovanja, snimanjem fotoaparatom i video kamerom. Konačni rezultat će, pored izložbe, biti i performans.

(Prema studiji „Kultura rađanja i partnerski život u Srbiji“, koju je sproveo Institut za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta u Beogradu, a koji treba da pomogne shvatanju društvenog položaja žena, posebno u periodu života kada se odlučuju na materinstvo, mlađe generacije srpskih žena, imaju konzervativne, nacionalističke i patrijarhalne stavove slične generaciji starijih ljudi. Mladi podržavaju povratak žena šporetu, zalažući se za etnički čiste brakove i protive se feminizmu. Najekstremniji su za sterilizaciju siromašnih, zabranu abortusa i obrezivanje žena bez dece. Većina emancipovanih žena pripada srednjoj generaciji. Objavljeno u časopisu DELO, 6.4.2018)

BIOGRAFIJA

Aleksandra Saška Gruden (1970), nakon što je završila studije na Fakultetu za obrazovanje u Mariboru, diplomirala je vajarstvo na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna. Od 2006. godine radi kao nezavisni kulturni radnik. Svoje radove predstavlja na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Pored toga, radi u različitim oblastima umetnosti, kao što su skulptura, instalacija, video, fotografija i performans, te je aktivno uključena u pedagoški, kustoski rad i likovnu kritiku. Član je različitih umetničkih udruženja i predsednik umetničkog saveta Udruženja likovnih umetnika Ljubljane. Za svoje skulpture koristi različite materijale, od tradicionalnih do prirodnih, kao i pronađene objekte, uključujući ih u ambijentalne instalacije. Na taj način traži dijalog sa prostorom i često skulpturu oblikuje fotografijom, videom ili performansom. U svom multidisciplinarnom fokusu, ona koristi alternativne strategije kao mehanizme za rekonstrukciju kulturnih identiteta. Njeni radovi inspirisani su konceptom javnih i privatnih prostora i kolektivne društvene i kulturne istorije, bavi se temama, kao što su ljudsko telo i njegove granice, odnos između javnog i privatnog, intimnog sveta pojedinca, slika žene u savremenom društvu, kulturna baština.

http://aleksandrasaskagruden.blogspot.com/

View Event →
KRATEK TEČAJ SLOVENŠČINE
May
18
4:00 PM16:00

KRATEK TEČAJ SLOVENŠČINE

 • Dom Kulture Studentski Grad, klub knjižara Magistrala (map)
 • Google Calendar ICS

V soboto, 18. maja, ob 16. uri lepo vabljeni v Dom kulture Studentski

grad v Magistralo, kjer bo potekal kratek tečaj slovenščine. Tečaj je namenjen

mladim, ki bi se želeli naučiti osnov slovenščine ali ponoviti, kar že znajo.

V okviru dogodka bo organiziran tudi kratek nagradni kviz.

PLAKAT version superfinal.png
View Event →
PREDAVANJE KATJE MIHURKO PONIŽ
May
8
6:30 PM18:30

PREDAVANJE KATJE MIHURKO PONIŽ

Vabimo vas na predavanje slovenske dramaturginje, literarne zgodovinarke in urednice, prof. na Univerzi v Novi Gorici Katje Mihurko Poniž.

Spoštovana predavateljica nam bo spregovorila o Zofki Kvedrovi kot feministki, upornici, ženski pred svojim časom ter o njenih stikih s Srbijo.

Predavanje bo v sredo, 8. maja ob 18.30 uri v prostorih Društva Sava.

Prisrčno vabljeni!

View Event →
RAZGOVOR SA ANOM ŠNABL U KROKODILOVOM CENTRU
Apr
18
7:00 PM19:00

RAZGOVOR SA ANOM ŠNABL U KROKODILOVOM CENTRU

U KROKODILovoj rezidenciji za pisce tokom aprila boravi mlada slovenačka autorka Ana Šnabl koja je ujedno i 81. gošća KROKODILove kuće za pisce.

Posle promocije u Kikindi i Zrenjaninu gde je predstavljala svoju zbirku priča Odvezani (Partizanska knjiga,2018), u četvrtak 18. aprila od 19 sati u KROKODILovom Centru, Ana Šnabl razgovaraće sa Vladimirom Arsenićem i Srđanom Srdićem o novoj slovenačkoj književnosti i svom stvaralaštvu. Ulaz je slobodan. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku.

Ana Šnabl (1985, Slovenija) je na početku književne karijere. U novembru 2017, njena prva knjiga je dobila nagradu za najbolju debitanstsku knjigu, i bila nominovana za još dve nagrade. Trenutno radi na romanu koji se dešava krajem 80-ih u Sloveniji, a godine 2020. objaviće i krimi roman. Na doktorskim je studijama filozofije, i nada se da će se njena teza baviti mogućnostima feminističke autobiografije. Radila je kao novinarka, u čemu nikad nije bila dobra, ali je puno naučila i sada radi kao urednica Evropskog pregleda poezije, knjiga i kulture. Ponekad vodi književne događaje i piše kritike i kolumne za slovenačke medije. Živi u malom gradu na severu Slovenije.

Reading Balkans je regionalni projekat koji za cilj ima promociju književnosti sa prostora Zapadnog Balkana kroz obrazovanje i formiranje literarnog agenta koji će zastupati regionalne pisce na međunarodnoj sceni.

View Event →
DANI KULTURE SLOVENIJE U VRŠCU
Apr
12
to Apr 17

DANI KULTURE SLOVENIJE U VRŠCU

 • Kulturni centar Vršac (map)
 • Google Calendar ICS

Pozivamo vas na Dane kulture Slovenije koji će se održati od 12-17.4.2019. u Gudurici i Vršcu u organizaciji Društva Slovenaca Kula iz Vršca.

PROGRAM:

Petak: 12.04.2019. 

GUDURICA, MUZEJ  u 18 časova

-Svečano otvaranje izložbe "Od Triglava do Guduričkog vrha"

-Degustacija slanih i slatkih Slovenačkih kolača

Utorak: 16.04.2019,

VRŠAC, KULTURNI CENTAR u 18 časova

- Promocija časopisa "Slovenika"

  u 19 časova

- Revija Slovenačkog filma

Sreda: 17.04.2019.

VRŠAC, KULTURNI CENTAR u 19 časova

- Revija Slovenačkog filma.

Program filmova na manifestaciji Dani slovenačke kulture, Vršac, april 2019.

 

16.04. u 19.00

           Život i sećanje

           r. Dragomir Zupanc

           sudeonici: Nuša i Rene Gerden

           traje: 25 m

         

           Šarlatan Manjifiko

           r. Maja Pavlin

           sudionik: Robert Pešut – Magnifico

           traje: 84 m

17.04. u 19.00

           Slovenija, Australija i sutra ceo svet

           r. Marko Neberšnik

           ul. Jure Ivanušin, Minca Lorenci

           traje: 130 m

Dobro došli!

View Event →
PREVAJALSKA DELAVNICA JELENE BUDIMIROVIĆ
Apr
11
6:00 PM18:00

PREVAJALSKA DELAVNICA JELENE BUDIMIROVIĆ

V četrtek, 11. aprila 2019 ob 18. uri bo v prostorih Društva Sava in Nacionalnega sveta slovenske manjšine, Terazije 3/IX, mag. Jelena Budimirović imela prevajalsko delavnico, na kateri se bomo seznanili z vedno zanimivim procesom prevajanja literarnega dela. Predstavila nam bo prevajalske pasti v romanu Boštjanov let, znanega in nagrajevanega slovenskega zamejskega pisatelja Florijana Lipuša (http://www.fabrikaknjiga.co.rs/bostjanov-let/).

Vabljeni!

View Event →
LITERARNI NATEČAJ - SLOVENC, TVOJA ZEMLJA JE ZDRAVA
Mar
29
to May 31

LITERARNI NATEČAJ - SLOVENC, TVOJA ZEMLJA JE ZDRAVA

DRUŠTVO SLOVENCEV KREDARICA NOVI SAD
VAS VABI K SODELOVANJU NA
LITERARNEM NATEČAJU

Z NASLOVOM
»SLOVENC, TVOJA ZEMLJA JE ZDRAVA…«

OB 200-LETNICI SMRTI SLOVENSKEGA
RAZSVETLJENCA VALENTINA VODNIKA


napišite pesem – zgodbo – esej!

Novi Sad 29.03.2019
POGOJI RAZPISA
1.Sodelujejo lahko člani slovenskih društev in učenci DPS v Srbiji.
2.Zapis mora biti v slovenskem jeziku.
3.Zapis naj bo na najmanj eni ali največ na dveh tipkanih straneh
(od 1200 do 2400 znakov s presledki).
4.Pisava: Times New Roman 12
5.Naslov zapisa določi avtor sam.
6.Zapis doslej ne sme biti javno objavljen. Udeležencem natečaja se ne plačajo avtorske pravice a zapisi se ne vračajo.
7.Zapis mora biti označen s šifro, ki jo avtor določi sam.
Zapis opremljen s šifro in podatki o avtorju: ime, priimek, kontakt
pošljite po e-pošti na: pisarna@kredarica.org
Izjemoma pošljite po redni pošti na naslov: Društvo Slovencev Kredarica, Trg Slobode 3/II, 21000 Novi Sad.
Po e-pošti pošljite mail z ločenima priponkama v Wordu: v prvi je zapis podpisan s šifro, v drugi pa rešitev šifre.
Po redni pošti pošljite zapis podpisan s šifro in rešitev šifre v zaprti kuverti, potem pa zapis in rešitev šifre v skupni kuverti.
Rok za oddajo: 30.04.2019
Prejete zapise bo obravnavala posebna komisija, ki bo izbrala po tri najboljša zapisa glede na zvrst literarnega zapisa.
O rezultatih natečaja bomo vse sodelujoče obvestili po e-pošti ali na vaš naslov.

Objava rezultatov: po 31.05.2019

Avtor zapisa dovoljuje, da besedilo objavimo na spletni strani in v biltenu DS Kredarica.
Avtorji nagrajenih zapisov bodo prejeli nagrade v duhu obletnice.
Avtorji nagrajenih zapisov bodo lahko svoja besedila predstavili na kulturnih dogodkih,
ki jih v skladu s svojo dejavnostjo organizira Društvo Slovencev Kredarica.

Bodite ustvarjalni in pišite!
Veselimo se vaših besedil in vas prijazno pozdravljamo!

View Event →
Study in Slovenia u Beogradu na sajmu obrazovanja Edufair
Mar
8
to Mar 9

Study in Slovenia u Beogradu na sajmu obrazovanja Edufair

Zvanična prezentacija inicijative pokrenute od strane Ministarstva za izobraževanje, znanost in šport Study in Slovenia kao i mogućnosti studiranja u Sloveniji biće predstavljena u Beogradu u okviru sajma obrazovanja Edufair koji će se održati u BelExpo centru od 8-9 marta tekuće godine.


Više o samom događaju možete pogledati na sledećem linku.

View Event →
SAJAM ZAPOŠLJAVANJA MOJE DELO.COM U BEOGRADU
Feb
14
10:00 AM10:00

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA MOJE DELO.COM U BEOGRADU

Sajam zapošljavanja MojeDelo.com Srbija

Beograd: 14. 2. 2019,  10 – 17 sati

Hotel Zira, Ruzveltova 35 11000 Beograd

ULAZ SLOBODAN

Najveći slovenački portal zapošljavanja MojeDelo.com organizuje sajmove zapošljavanja u Sloveniji i BiH, a ove godine se, po prvi put, seli u Beograd.

SajamzapSlovenci.png

Predstavljanjem više od 20 slovenačkih firmi kojimasu potrebni radnici različitih zanimanja i stepena kvalifikacije, 14. februara 2019, od 9 do 17 satiu Zira Centru, održaće se sajam zapošljavanja MojeDelo.com.

U ponudi će se naći poslovi za sledeća zanimanja:

 • stručnjaci u području elektronike,

 • injeciranja plastike i izrade alata i tehnologije održavanja,

 • IT stručnjaka,

 • konobara, šankera, kuvara,

 • recepcionera,

 • prodavaca,

 • poštara,

 • vozača,

 • bravara,

 • građevinskih radnika,

 • grafičara,

 • pekara i drugih.

Oni koji žele da rade u Sloveniji, na sajmu će biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju svoju radnu biografiju (CV). Na dodatnim štandovima, posetioci će moći da dobiju sve informacije o radnim dozvolama za Sloveniju.

Slovenački poslodavci najavljuju da bi ove bi godine mogli zaposliti oko 5 hiljada novih radnika. Prema najavama vladine kancelarije za makroekonomske analize (UMAR), slovenački BDP bi u 2019. godini trebalo da poraste za 3,7 posto.

Neka Sajam zapošljavanja MojeDelo.com bude prekretnica u vašoj karijeri. Ako ste nezaposleni ili ste nezadovoljni aktuelnim poslom i želite nešto da promenite u svojoj karijeri, veliki Sajam zapošljavanja u Beogradu je mesto na kojem treba da budete.

Nema izgovora. Ukoliko zaista želite nešto da promenite u svom životu, ne propustite ovaj sajam.

Namestite podsetnik, 14. februar može biti prekretnica u vašoj karijeri!

 

Više informacija o poslodavcima na: www.sajamzaposljavanja.com.

View Event →
KONFERENCA »CANKAR I(N) MI«
Dec
8
to Dec 9

KONFERENCA »CANKAR I(N) MI«

Lektorat za slovenski jezik vas prijazno vabi na otvoritev Mednarodne študentske konference »Cankar i(n) mi«, v soboto 8. decembra 2018 ob 10. uri, v učilnici 35 v prvem nadstropju Filološke fakultete v Beogradu, Studentski trg 3.

Филолошки факултет(2).png

 

Konference se udeležuje 30 študentov iz petih držav, predstavili pa bodo svoje poglede na Cankarjevo ustvarjanje.

 

V imenu Lektorata,

Maja Đukanović

Cankar_i(n)_mi-program-1.jpg
Cankar_i(n)_mi-program-2.jpg
Cankar_i(n)_mi-program-3.jpg
View Event →
Radionica Jurija Konjara na festivalu savremenog plesa i performansa "Pokretnica"
Aug
31
to Sep 2

Radionica Jurija Konjara na festivalu savremenog plesa i performansa "Pokretnica"

 • Studentski kulturni centar Novi Sad - Fabrika (map)
 • Google Calendar ICS

Na ovogodišnjem festivalu savremenog plesa i performansa Pokretnica, koji se održava u Novom Sadu od 30.8. do 4.9. ove godine, poznati slovenački plesni izvođač i koreograf Jurij Konjar će održati trodnevnu radionicu kontakt improvizacije.

View Event →
"OSNOVE UBIJANJA" Jana Cvitkoviča na FESTU
Mar
2
to Mar 4

"OSNOVE UBIJANJA" Jana Cvitkoviča na FESTU

 • 46. Internacionalni filmski festival FEST (map)
 • Google Calendar ICS

Priča počiva na raspadu idiličnog odnosa između Marka i Dunje, prouzrokovanog nedostatkom poštovanja usled gubitka posla i finansijskog propadanja koje je usledilo. Kako priča napreduje, teret koji oni, kao roditelji, nisu sposobni da nose sve više pada na pleća dece. To je priča koja se svakog dana događa u Sloveniji, ali bi mogla da se dogodi i bilo gde drugde. Za one kojima je ovaj fenomen poznat, to je bolno iskustvo, za ostale bi trebalo da bude opomena.

View Event →
Dani slovenačkog filma 2017
Nov
20
to Nov 25

Dani slovenačkog filma 2017

 • Niš, Pančevo, Beograd (map)
 • Google Calendar ICS

Manifestacija "Dani slovenačkog filma“ u organizaciji Društva Slovenaca u Beogradu „Sava“ ima za cilj da publici u Beogradu i Srbiji predstavi i približi dela, trenutno najplodnijih, slovenačkih filmskih stvaralaca.

Domaćini ovogodišnjeg festivala "Dani slovenačkog filma" biće Beograd, Pančevo i Niš.

View Event →