Vrh
Back to All Events

>>SVAKA DOBRA PRIČA JE LJUBAVNA PRIČA<< RAJKA GRLIĆA I MATJAŽA IVANIŠINA NA 47. FESTU

  • Jugoslovenska kinoteka, sala Makavejev (map)

PROJEKCIJE

28FEB

Vreme: 19:30
Cena: 350 RSD
Jugoslovenska kinoteka, sala Makavejev

Film o pozorišnoj predstavi i četiri poznata lica koja učestvuju u njenom stvaranju: piscu i reditelju Dušanu Jovanoviću, glumici Mileni Zupančič i glumcima Radku Poliču i Borisu Kavaci. Film dokumentuje četvoromesečni proces stvaranja predstave, od prve probe do premijere, dok se eliminiše privatni život umetnika i priča univerzalna priča o odnosu između istinitog i izmišljenog, između lične i javne percepcije umetnosti.

-19220595.jpg

Država:

Slovenija, Hrvatska / 2017

Program:

Specijalne projekcije

Trajanje:

71’

Režija:

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin

Scenario:

Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin

Uloge:

Dušan Jovanović, Milena Zupančič, Boris Cavazza, Radko Polič

Filmografija (selected):

R. Grlić
2017 Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba zgodba / Every Good Story Is a Love Story / Svaka dobra priča je ljubavna priča (documenary)
2016 Ustav Republike Hrvatske / The Constitution
2010 Neka ostane među nama / Just Between Us
2006 Karaula 
2001 Novo, novo vrijeme (Documentary) 
2000 Josephine 
1991 Čaruga 
1989 Đavolji raj / That Summer of White Roses
1985 Za srecu je potrebno troje 
1984 U raljama zivota 
1981 Samo jednom se ljubi 
1978 Bravo maestro 
1974 Kud puklo da puklo 
M. Ivanišin
2017 Playing Men (documentary)
2017 Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba / Every Good Story Is a Love Story / Svaka dobra priča je ljubavna priča (documenary)
2013 Karpopotnik / Karpotrotter (documentary)

Fotografija:

Marko Brdar, Marko Cafnik, Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin, Matjaž Mrak, Lev Predan Kowardski, Darko Šinko

Montaža:

Matic Drakulić

Muzika:

Drago Ivanuša

Producent:

Rajko Grlić, Danijel Hočevar

Produkcija:

Np7 d.o.o., Vertigo

Rajko Grlić (Zagreb, 1947), režiju igranog filma magistrirao 1971. na FAMU u Pragu. Njegovi filmovi igrani su na redovnom bioskopskom repertoaru na svih pet kontinenata, prikazivani su u takmičarskim programima najvećih svetskih festivala uključujući i Kan, te dobili mnoštvo međunarodnih nagrada. 

Kao scenarista radio je, između ostalog, na televizijskoj seriji Grlom u jagode. Napisao je, režirao i producirao interaktivnu filmsku školu How to Make Your Movie; An Interactive Film School, koja je 1998. u Njujorku proglašena za najbolju svetsku multimediju. 

Dobitnik je Nagrade grada Zagreba, Godisnje nagrade „Vladimir Nazor“, Nagrade „Vladimir Nazor“ za životno delo, Nagrade grada Denvera za doprinos svetskom filmu, Nagrade Jugoslovenske kinoteke za doprinos evropskom filmu, počasni je građanin Monpeljea i počasni doktor Univerziteta u Novoj Gorici. 

Matjaž Ivanšin (rođen 1981. u Sloveniji), školovao se na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju u Ljubljani. Nakon diplomiranja 2007. godine, radio je kao slobodni umetnik. Njegov studentski film Quick View (2005) osvojio je nekoliko nagrada. Ivanšin je osvojio nagradu France Brenk za svoj debitantski dugometražni dokumentartni film Karpopotnik. Njegov drugi dugometražni dokumentarni film Playing Men prikazan je u selekciji Međunarodnog filmskog festivala Entrevues u Belforu, Francuska, gde je osvojio nagradu Cine + Distribution Support.