Vrh
Back to All Events

>>ZAJEDNO<< MARKA ŠANTIĆA U SELEKCIJI >>FOKUS EVROPA<< 47. FESTA


PROJEKCIJE

01 MART

Vreme: 17:00
Cena: 400 RSD
Dvorana Kulturnog centra

02 MART

Vreme: 19:30
Cena: 300 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

03 MART

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

Luka živi sa svojim dugogodišnjim partnerom Matejem i njegovom ćerkom Miom. Njihovoj porodičnoj sreći iznenada dolazi kraj zbog Matejeve tragične smrti. Luka se suočava sa teškim zadatkom koji je Matej dugo odlagao. Mora da saopšti istinu Miinim babi i dedi, jer oni smatraju da je jedino logično da oni preuzmu brigu o svojoj unuci. Mia i Luka žele da ostanu da žive zajedno, kao porodica, ali umesto da tuguju oni moraju da se suprotstave besu i društvenim predrasudama babe i dede.

-164396423.jpg

Država: Slovenija 2018

Program: Fokus Evropa

Trajanje: 86'

Režija: Marko Šantić

Scenario: Irena Svetek

Uloge: Primoz Bezjak, Nadja Debeljak, Jernej Šugman, Silva Čušin, Ivo Ban, Olga Kacjan

Filmografija: 2018 Skupaj / Together / Zajedno 2013 Seduce me / Zapelji me

Fotografija: Marko Kočevar

Montaža: Tomislav Pavlic

Muzika: Davor Herceg

Producent: Jani Virk

Produkcija: RTV Slovenija

Marko Šantić rođen je 1983. godine. Studirao je filmsku i TV režiju na Akademiji za film u Ljubljani - AGRFT. Njegovi kratki filmovi Srečno pot Nedim, Luknja i Blue Peter prikazani su na mnogim filmskim festivalima i osvojili su nagrade kao što je Student Visionary Award na Filmskom festivalu Trajbeka i Srce Sarajeva na Filmskom festivalu u Sarajevu. Osvojio je nominaciju za nagradu Evropske filmske akademije za najbolji evropski kratki film, za ostvarenje Srečno pot Nedim.

Njevog prvi dugometražni film Zapelji me doneo mu je nagradu za najboljeg slovenačkog reditelja. Film je bio slovenački kandidat za nominacije za nagradu Oskar u kategoriji Filma na stranom jeziku 2015. godine i osvojio je Posebnu pohvalu na 29. Filmskom festivalu u Varšavi. 

Skupaj je njegov drugi dugometražni film.