Vrh
Back to All Events

"OSNOVE UBIJANJA" Jana Cvitkoviča na FESTU


  • 46. Internacionalni filmski festival FEST Beograd (map)

Priča počiva na raspadu idiličnog odnosa između Marka i Dunje, prouzrokovanog nedostatkom poštovanja usled gubitka posla i finansijskog propadanja koje je usledilo. Kako priča napreduje, teret koji oni, kao roditelji, nisu sposobni da nose sve više pada na pleća dece. To je priča koja se svakog dana događa u Sloveniji, ali bi mogla da se dogodi i bilo gde drugde. Za one kojima je ovaj fenomen poznat, to je bolno iskustvo, za ostale bi trebalo da bude opomena.

Država:

Slovenija, Srbija / 2017

Program:

Fokus Evropa

Trajanje:

99’

Režija:

Jan Cvitkovič

Scenario:

Jan Cvitkovič

Uloge:

Primož Vrhovec, Irena Kovačević, Miha Košec

Festivali:

2017 Kotbus, Montreal / Cottbus Film Festival of Young East European Cinema, Montréal World Film Festival

Filmografija:

2017 Družinica / The Basics of Killing / Osnove ubijanja
2015 Šiška deluks
2011 Arheo / Archeo
2005 Odgrobadogroba / Gravehopping
2001 Kruh in mleko / Bread and Milk / Hleb i mleko

Fotografija:

Marko Brdar

Montaža:

Andrija Zafranović, Jurij Moskon

Producent:

Andrej Štritof, Aleš Pavlin

Produkcija:

Perfo , Pilon Media

Distribucija:

Soul Food 

Nagrade:

2017 Montréal World Film Festival - Best Actress (Irena Kovačević) 

Q&A:

Subota // 03. mart 2018.
Gosti - reditelj Jan Cvitkovič, glumci Irena Kovačević i Primož Vrhovec
Bioskop -   Fontana
Početakh 19h00
Vodi -  Sandra Rančić - novinar