Back to All Events

POZIV NA FILMSKU RADIONICU KINOAKTIV


Pozivamo vas da učestvujete u drugom izdanju filmske radionice KINOAKTIV u organizaciji Društva Slovenaca Sava u Beogradu.

 

Prvu, inicijalnu radionicu odlikovala je dinamična i inspirativna atmosfera, uz nove ideje i upoznavanje polaznika sa mogućnostima izraza u dokumentarnom filmu, kroz filmsko istraživanje porodičnih fotografija. Najbolji ovako proizvedeni kratki filmovi su potom sa uspehom prikazani na Festivalu Dani slovenačkog filma u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, kao i na drugim festivalima i filmskim smotrama.

 

Nadahnuti ovim izuzetnim rezultatima naših 12 učesnika raspisujemo novi poziv i to za dva nivoa ove obrazovno - stvaralačke inicijative: početni i napredni nivo.

 

Naučite nešto više o osnovama dokumentarnog filmskog izraza kroz zanimljiv zadatak, ili ukoliko već imate izvesno iskustvo - unapredite kreativne i zanatske aspekte svog dokumentarnog projekta - prijavite se na KINOAKTIV 2!

 

 

Lična karta radionice:

 

Broj polaznika: do 12 za početni i do 5 za napredni nivo.

 

Za početnike smatramo one koji se po prvi put upoznaju sa izradom dokumentarnog filma, bez obzira na uzrast, dok polaznici naprednog nivoa treba da već poseduju određeno iskustvo i znanje, kao i ideju za dokumentarni film koji bi u okviru radionice razvijali, bez obzira na fazu u kojoj se film nalazi. Otvoreni smo za ozbiljne amatere, studente filma i umetnosti, kao i filmske profesionalce - potrudićemo se da radionicu prilagodimo polaznicima.

 

Uslovi učešća: radionica je besplatna, održava se jednom mesečno, vikendom (subota, nedelja) u septembru, oktobru, novembru i decembru 2024. Radionica se održava u prostorijama Društva Slovenaca Sava, Terazije 3/9 sprat, 11000 Beograd.

 

 

Dinamika radionice (početna grupa):

 

•         subota 14:30 - 19:00 predavanje o osnovama dokumentarnog filma, izrada zadatka

 

•         nedelja 16:00 – 19:00 prikazivanje filma i razgovor (masterclass) * za obe grupe

 

Dinamika radionice (napredna grupa):

 

•         nedelja 11:30 - 15:00 predstavljanje projekata polaznika, mentorski rad

 

•         nedelja 16:00 – 19:00 prikazivanje filma i razgovor (masterclass) * za obe grupe

 

 

Mentori: Vladimir Šojat, filmski montažer i producent, Sonja Đekić, rediteljka dokumentarnih filmova, Dragomir Zupanc, TV reditelj i scenarista.

 

Prvi termin radionice: subota 28.09. i nedelja 29.09.2024.

 

Formular za prijavu nađite na ovom linku:

https://forms.gle/kGLsHQNfnnprQJcJ8

 

Rok za prijavljivanje: 25.09.2024.

 

E-mail adresa za pitanja: drustvosava.kinoaktiv@gmail.com