Back to All Events

"VESOLJE MED NAMI" NA 50. FILMSKOM FESTIVALU U SOPOTU

  • Centar za kulturu Sopot 5 Kosmajski Trg Sopot, 11450 Serbia (map)

U okviru takmičarskog programa 50. Filmskog festivala u Sopotu, u nedelju 10. jula 2022. sa početkom u 17 časova, u Centru za kulturu Sopot će se održati projekcija filma VESOLJE MED NAMI (Svemir među nama), rediteljke Rahele Jagrič Pirc. Ova slovenačko-srpska koprodukcija je omladinska drama o odrastanju na jednom ostrvu u Jadranskom moru.

Više indormacija možete naći na sajtu festivala http://www.sofest.rs/Filmovi/1915/SVEMIR-MEDJU-NAMA.shtml

Gost festivala biće Darko Herič, direktor fotografije ovog filma, koji će se predstaviti festivalskoj publici posle projekcije.

SINOPSIS

Svemir među nama je omladinski film-drama o odrastanju, smeštena u mestašce Kostanjevica na Krki. Priča govori o 14-godišnjem Tobiju, tamnoputom dečaku koji se s mamom Kristinom iz Kanade vrati kući u Sloveniju, u Kristinin zavičaj… Jedinu svetlu tačku u društvu mu predstavlja Tjaša, devojka dečačkog izgleda koja ga sa svojom avanturističkom prirodom jako privlači. Njihovo druženje ga dovede do neobičnog susreta sa starim slepim astronomom Hermanom koji je isto tako kao Tobi "seoski outsider". Herman otvori Tobiju vrata zaboravljene Astronomske opservatorije gde mu pomoću svog bogatog znanja o astronomiji deli životne pouke koje izviru u svemiru i odnose se na život na Zemlji.