NOVA SEZONA UČENJA SLOVENČAKOG JEZIKA U PANČEVU I KOVINU

Udruženje Slovenaca "Logarska dolina" Pančevo

Nova sezona učenja slovenčakog jezika u Pančevu i Kovinu

Članovi pančevačkog Udruženje Slovenaca "Logarska dolina" kao i članovi njihove podružnice u Kovinu počeli su novu sezonu učenja slovenačkoj jezika sa elementima kulture. 

Zbog epidemiološke situacije i propisanih mera zaštite broj polaznika kursa u ovom periodu je ograničen. Dogovoreno je da se tokom septembra časovi održavaju na otvorenom, a kao i dosadašnjih godina kurs će voditi dr Milena Spremo. 

Pouk v ljudskem vrtu v Pančevu.jpg

Prvi časovi u Pančevu održani su u Narodnoj bašti, dok se u Kovinu časovi održavaju na otvorenom sportskom terenu u centru mesta. Ukoliko se u narednom periodu epidemiološka situacija bude popravila i budu stvorili uslovi, kursevi bi mogli da se održavaju u školama gde su se i održavali prethodnih godina. Polaznici ističu da im je veoma važno što se učenje slovenačkog jezika ponovo nastavlja uživo. Svi se nadaju da će ove sezone epidemiološka situacija biti mnogo povoljnija i da će se časovi redovno odvijati.

Pouk slovenščine v Kovinu.jpg

Uprava pančevačkog Udruženja Slovenaca zajedno sa svojim članovima i simpatizerima ističu veliku zahvalnost Ministarstvu za obrazovanje i omladinu Republike Slovenije kao i Kancelariji za Slovence po svetu koji su omogućili da se kurs i ove godine održava. Posebnu zahvalnost imaju za predavača dr Milenu Spremo, koja na jedan lep, profesionalan i inovativan načn drži predavanja.

                                                                                                                                                                                                                                                                                       Josip Veber