DEJAVNOSTI ZDRUŽENJA SLOVENCEV "LOGARSKA DOLINA" V ČASU IZREDNEGA STANJA

Organiziranje pomoči za starejše člane in dejavnosti po internetu

Zaradi okoliščin, izzvanih z epidemijo Korona virusa in v času izrednega stanja v Srbiji so člani Združenja Slovencev "Logarska dolina" iz Pančeva svoje dejavnosti prilagodili novonastali situaciji. Sestanki in načrtovani kulturni programi so do daljnega odloženi. Kljub temu se še vedno odvijajo nekatere dejavnosti. Vsekakor je potrebno poudariti, da je v teku akcija nudenja pomoči starejšim članom Združenja ter tudi vsem ostalim, ki so starejši od 65 let zaradi prepovedi zapuščanja svojih domov. Nabavljanje prehranbenih izdelkov ter ostalih potrebščin, zdravil in plačanje računov so samo del pomoči, ki jo mlajši člani namenjamo starejšim. Poleg tega zainteresiranim starejšim članom prinašamo tudi knjige v slovenskem jeziku iz knjižnice Združenja kot tudi časopise in ostalo publikacijo, ki po pošti pride iz Slovenije.

Srečanja učencev in udeležencev dopolnilnega pouka slovenskega jezika in kulture, ki ga vodi učiteljica dr Milena Spremo so prekinjana sredi meseca marca, pouk pa se nadaljuje na daljavo po internetu ter s pomočjo platform in aplikacij, ki omogočajo takšno obliko pouka. Posebna pozornost se posveča mlajšim učencem za katere je pripravljen program, ki je odobren s strani Ministrstva Republike Slovenije za izobraževanje, znanost in šport.

Čas, ko se člani in simpatizerji ne bodo mogli srečevati, bo namenjen renoviranju prostorov ter ureditvi pisarne Združenja.

20200331_141628.jpg