PREZENTACIJA UNIVERZITETA SLOVENIJE

U okviru aktivnosti Tima za karijerno vođenje i savetovanje učenika Tehničke škole sa domom učenika ,,NikolaTesla” Kostolac a u skladu sa  planiranim aktivnostima organizacije prezentacija visokih škola i fakulteta u saradnji sa : Udruženjem Slovenaca „SAVA“– ogranak Kostolac i Univerzitetom iz Ljubljane organizovana je u sredu  22.01.2020.god. 17:00 časova u konferencijskoj sali Prezentacija Univerziteta Slovenije.

IMG_7995.jpeg

Prezentaciju univerziteta u Sloveniji predstavili su prof. Laura Fekonja Fontejn lektor univerziteta u Ljubljani i prof.Tatjana Bukvič.

Prezentacija je organizovana na zahtev roditelja i učenika koji pohađaju dopunsku nastavu slovenačkog jezika u Kostolcu a redovni su učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola iz Požarevca i Kostolca.

IMG_7977.jpeg

Na prezentaciji je učenicima i roditeljima predstavljen spisak svih univerziteta u Sloveniji, internet adrese za prijavljivanje, postupak prijavljivanja na fakultete za koje su zainteresovani, uslovi upisa i način studiranja u Sloveniji.  Vlada Republike Srbije je sklopila sporazum sa Republikom Slovenijom o besplatnom studiranju naših učenika na svim fakultetima Slovenačkih univerziteta. 

IMG_7987.jpeg

Pored prisutnih roditelja i učenika na prezentaciji su  prisustvovali direktor Tehničke škole sa domom učenika ,,NikolaTesla” Kostolac dr Goran Nestorović , članovi udruženja Slovenaca „ SAVA“ – ogranak Kostolac sa predsednikom udruženja Sašom Radićem.