OTVORENA IZLOŽBA "REŠETARI SA CRVENOG KRSTA"

U ponedeljak 14.10.2019. godine u Manakovoj kući u Beogradu otvorena je izložba pod nazivom “Rešetari sa Crvenog krsta - vek trajanja u Beogradu”. Ovu izložbu od velikog značaja organizuju Etnografski muzej u Beogradu i Društvo Slovenaca u Beogradu, Društvo Sava povodom stogodišnjice od osnivanja sitarske radionice porodica Cvar - Debeljak u Beogradu.

6P8A6369.jpg

Izložbu je svečano otvorio gospodin Dejan Židan, predsednik Državnog Zbora R. Slovenije, a otvaranju su prisustvovali i drugi visoki i uvaženi gosti iz Slovenije, gdja Oga Belec, državni sekretar u Uradu R.Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, g. dr Zvone Žigon, vođa sektora u Uradu R.Slovenije, predsednik opštine Ribnica g. Samo Pogorelc, gdja Polona Ringler Grm, direktorka Rokodelskega centra Ribnica, ambasador R. Slovenije u Beogradu nj.eks g. Iztok Jarc, zamenik ambasadora g.Roman Weixler i drugi predstavnici ambasade Republike Slovenije.

6P8A7083.jpg

Pored uvaženih zvanica na otvaranju izložbe su govorili i predsednik Društva Slovenaca u Beogradu g.Saša Verbič i direktorka Etnografskog muzeja u Beogradu gdja Tijana Čolak Antić Popović , a publici se obratio i sam Ivan Debeljak. U okviru večernjeg programa imali smo prilike da čujemo i nastup Ekumenskog muškog hora. Nakon svečanog dela otvaranja izložbe, usledilo je razgledanje izložbe uz koktel i druženje. Autor izložbe je Maja Marjanović. Izložba će trajati do 12. novembra i ulaz na izložbu je besplatan.

6P8A6950.jpg
6P8A6848.jpg