Vrh

Dan drzavnosti Slovenije v Beogradu

Beograd

 

Sprejem ob Dnevu državnosti Republike Slovenije, Dnevu slovenske vojske in ob 1. obletnici Svetovnega dneva čebel

20180620_133218.jpg

 

Veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji njegova ekselenca Vladimir Gasparič je na sprejemu ob Dnevu državnosti Republike Slovenije, Dnevu slovenske vojske in ob 1. obletnici Svetovnega dneva čebel, v nagovoru povedal, da bo Slovenija še naprej ohranjala in razvijala dobre odnose s Srbijo.

 

20180620_133227.jpg

Na sprejemu v beograjskem hotelu "Metropol Palas" je prisostvovalo več kot dvesto povabljenih gostov, med katerimi so bili številni politiki in diplomati, cerkveni dostojanstveniki kot tudi gostje iz javnega in kulturnega življenja iz Beograda in Srbije.

 

"Pred 26 leti je Slovenija postala samostojna država. Danes obeležujemo tudi Dan slovenske vojske in 1. obletnico Svetovnega dneva čebel. Danes je Slovenija moderna, demokratična država z zdravo in zanesljivo ekonomijo", je rekel veleposlanik Republike Slovenije v Srbiji njegova ekselenca Vladimir Gasparič.

 

Gasparič je poudaril, da je "cilj, da se nadaljuje z dobro prakso, posebno s sosednjimi državami, kar je poudarjeno tudi na nedavnem sestanku Boruta Pahorja z Aleksandrom Vučićem ob inauguraciji predsednika Vučića".

20180620_144606.jpg

 

"Zato bi izkoristil priložnost, da se zahvalim Srbiji za gostoljubnost in sodelovanje s Slovenijo, še posebej tudi z Veleposlaništvom Republike Slovenije", je rekel Gasparič. Na sprejemu so vročena tudi priznanja za poseben doprinos in afirmacijo Slovenije, letošnja dobitnika priznanj pa sta Danijela Fišakov, predsednica Slovenskega poslovnega kluba v Srbiji, in Josip Veber, predsednik Združenja Slovencev Južnega Banata "Logarska dolina" iz Pančeva, enega izmed najdejavnejših slovenskih društev v Srbiji.